СТАРТИРА ПРИЕМ НА ЗАЯВКИ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА ПО ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ И ЗАЕТОСТ НА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА

Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград уведомяват работодателите, че стартира прием на заявки за разкриване на работни места по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица.

По програмата се осигурява заетост на продължително безработни лица, регистрирани в бюрото по труда и се повишава пригодността за заетост на лицата, чрез включването им в обучение, водещо до повишаване на знанията и квалификацията.

В програмата могат да се включат работодатели от частния сектор, които разкриват работни места във всички сектори на икономиката и отговарят на изискванията на чл.56 от Закона за насърчаване на заетостта.

Процедурата на одобряване на подадените заявки ще се извършва по критерии за подбор и оценка на работодатели от Съвета за сътрудничество към ДБТ по Правила за кандидатстване на работодателите по програмата, публикувани на интернет-страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7–дневен срок от публикуване на обявата (20.05.2015).

Допълнителна информация може да се получи на място в дирекцията в Ботевград или чрез телефон 0723/60-161.

Краен срок за приемане на документи – до 26.05.2015г. включително.